A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Прийнято Положення про громадські пасовища (сіножаті) на території Сахновщинської селищної ради

Дата: 08.06.2021 08:31
Кількість переглядів: 2653

 Рішенням VIII сесії Сахновщинської селищної ради VIII скликання від 25.05.2021 року було прийнято Положення про громадські пасовища (сіножаті) на території Сахновщинської селищної ради.

Положення про громадські пасовища (сіножаті) розроблено у відповідності з вимогами Земельного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону земель», «Про охорону навколишнього середовища» та інших нормативних актів України з метою забезпечення потреби жителів територіальної громади (власників худоби) у випасанні худоби на землях сільськогосподарського призначення комунальної власності, сприяння розвитку тваринництва, зокрема молочного та м’ясного поголів’я великої рогатої худоби, шляхом спільного використання пасовищ (сіножатей) власниками худоби, членами Сахновщинської територіальної громади.

Громадське пасовище (сіножаті) формується за бажанням або вимогою мешканців територіальної громади, які мають у власності худобу, зареєстровану у порядку, визначеному законодавством. Громадські пасовища і сіножаті формуються за рахунок земель комунальної власності сільськогосподарського призначення з метою його спільного використання власниками худоби. Потреба у площі земельної ділянки для сінокосіння та випасання худоби проводиться із розрахунку відповідно до мінімальної норми випасу худоби 0,5 га на одну голову худоби. За використання пасовища (сіножаті), що знаходяться у загальному користуванні, земельний податок і орендна плата не сплачується. Сахновщинська селищна рада має право визначити розмір плати за користування, що не є платою за землю, з кожного власника худоби (залежно від її кількості та виду), який користується цим громадським пасовищем (сіножатями).

Земельні ділянки, які використовуються як громадські пасовища (сіножаті) за рішенням Сахновщинської селищної ради, є землями загального користування територіальної громади.

Громадські пасовища (сіножаті) утворюються на добровільних засадах для спільного використання земельних ділянок загального користування для випасання худоби та сінокосіння.

Кількісний і персональний склад користувачів громадських пасовищ (сіножатей) формується щорічно, на підставі волевиявлення громадян (письмових заяв), які подаються на ім’я селищного голови до 10 лютого поточного року. Кількісний і персональний склад користувачів погоджується на загальних зборах громадян та затверджується виконкомом селищної ради.

Власники худоби, у складі членів громадських пасовищ (сіножатей), за погодженням із селищною радою, мають право вирішувати питання внутрігосподарського землеустрою громадських пасовищ (сіножатей), проведення заходів з відновлення трав’яного покриву, підвищення родючості ґрунтів, забезпечення тварин потребою у водопої, солі, та інші питання в рамках чинного законодавства, за рахунок коштів користувачів, інвесторів, благодійних внесків тощо. Такі питання вирішуються на зборах членів громадського пасовища (сіножатей) простою більшістю голосів та оформлюються протоколом.

З метою вирішення повсякденних питань організації випасання худоби та виконання рішень зборів від користувачів громадськими пасовищами (сіножатями), обирається уповноважена особа, яка за необхідності також організовує і проведення зборів користувачів.

Контроль за користуванням громадськими пасовищами або сіножатями на землях комунальної власності здійснює Сахновщинської селищної ради Секретар Сахновщинської селищної ради Віталій ЯКОВЕНКО

На сьогодні в загальне користування під громадські пасовища або сіножаті виділено 1024,90 га. Робота в цьому напрямку триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь